Hygiëne in restaurants

voordelen van een schoon restaurant

Een van de ergste nachtmerries voor gasten is het krijgen van een voedselvergiftiging na het eten in een restaurant of een andere horecagelegenheid. De prijs die u betaalt als u niet zorgt voor hygiëne en een schone horecagelegenheid is erg hoog. Om dergelijke “ongelukken” te voorkomen en om uw gasten duidelijke signalen te geven dat uw faciliteit echt schoon en opgeruimd is, is het verstandig om bepaalde preventieve acties uit te voeren.

Plaats bij de ingang van uw restaurant het certificaat van de medische en sanitaire inspectiedienst voor het lopende jaar. Dit is het eerste teken dat het veilig is om te eten in uw restaurant.

Medewerkers en personen die met voedsel werken, moeten er netjes en schoon uitzien. Er moet aandacht worden besteed aan de netheid en de lengte van de nagels. Lange nagels zijn hde ideale ondergrond voor bacteriën. Medewerkers dienen beschermende handschoenen en haarnetjes of petten te dragen. Restaurateurs die om hygiëne en voedselveiligheid geven, dringen erop aan dat hun werknemers deze minimale voorzorgsmaatregelen dragen.

Het toilet moet altijd schoon zijn en de waterleidingen moeten perfect werken zonder te druipen en te verstoppen. Alle medewerkers moeten hun handen wassen met antibacteriële zeep en warm water. U kunt borden plaatsen om werknemers eraan te herinneren hun handen te wassen na een bezoek aan het toilet.

Ook muren en vloeren moeten, zoals elk voorwerp in een restaurant, schoon zijn. In schone eet-gelegenheden zou er zelfs geen zuchtje stof of vet aan de muren moeten zitten aangezien dat een goede omgeving voor bacteriën kan zijn.

Voedselresten en vuil op de vloer van de vorige gast is het laatste wat uw nieuwe gast wil zien wanneer hij in een restaurant komt. Na elke gast moet u de vloer en de tafels netjes opruimen.

Rauw voedsel, vooral vlees en groenten, moet voldoende gescheiden zijn. Kruisbesmetting van deze voedselproducten gebeurt meestal wanneer rauw vlees in contact komt met voedsel dat vers wordt gegeten, zoals salades. Of gebraden kip naast de rauwe kip.

Alleen gezonde werknemers kunnen met voedsel werken! Stuur zieke en verkouden medewerkers naar huis.

Het gebied rond het gebouw moet ook schoon zijn. Ruim ook de buurt rondom het restaurant op, misschien iets verder dan uw eigen erf. Misschien is het niet uw verantwoordelijkheid, maar get over it! Het is wel uw reputatie.

Een van de goede hygiënepraktijken is desinfectie van tafels en meubels met desinfectiemiddel.

Met deze acties minimaliseert u de kans op voedselvergiftiging veroorzaakt door het gebrek aan hygiëne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *