Kookgerei voor Wraps

lekkere mexicaanse gerechten

Cazuelas

Deze grote klei potten zijn ideaal voor het sudderen van mole en andere sauzen omdat de klei de inhoud gelijkmatig verhit, waardoor verbrande vlekken worden verwijderd. Cazuelas zijn ondiep, meestal 5-7 cm diep en afgerond als een kom. Ze hebben vaak handgrepen voor makkelijker hanteren over open vuur. De buitenkant is soms geverfd met felle kleuren. De binnenkant is geglazuurd en de klei geeft een prachtige smaak aan het gerecht.

Barro of Olla Mexicaanse Pottenbakker

Barro betekent letterlijk “modder”, maar betekent in het algemeen “klei” en olla betekent “pot”. Ollas zijn grote, diepe kleipotten die perfect zijn voor het sudderen van bonen, stoofpotjes en soepen. De klei verhit gelijkmatig en is perfect voor de hele dag koken over een directe vlam. De klei kan broos en gevoelig zijn voor snelle temperatuurveranderingen. Koken in de kleipotten geeft een aardse smaak aan het gerecht.

Comal Griddle

Een groot rond rooster, meestal gemaakt van klei, aluminium of gietijzer, maar de modernere hebben meestal een non-stick finish. Ze worden gebruikt om tortillas te verwarmen, en chiles en groenten te bakken. Ze kunnen variëren in grootte van een groot dinerplaat tot 2 meter in diameter.

Je hebt dit nodig om tortilla’s, quesadillas en sopes te maken, evenals de tortilla’s te verwarmen voor het dagelijks eten. Mextlapiques, cecina, kippenborst, en zelfs sommige tamales worden gekookt op een comal. Het wordt ook gebruikt om de basis ingrediënten te drogen – ui, knoflook en tomaten, die bijvoorbeeld worden gebruikt voor salsas.

Metate y Mano Hand Grinder

Een groot gereedschap meestal gemaakt van steen of lavasteen. Het bestaat uit een groot stenen oppervlak, een beetje concaaf, en zit op 3 korte benen. Het is meestal ongeveer de grootte van een grote rechthoekige schotel. Er is een grote steencilinder die op het oppervlak wordt gerold om de voorwerpen daarop te malen of te mengen. Soms zijn de poten langer, waardoor de gebruiker er voor kan zitten.

Molcajete en Tejolote Mortier en Stamper

Een kleine houten, stenen of klei kom met een langwerpige cilinder van hetzelfde materiaal dat aan elk uiteinde wordt afgerond.

Een kleine hoeveelheid kruiden of voedsel wordt in de kom geplaatst en het uiteinde van de cilinder wordt gebruikt om het voorwerp tegen de zijkanten van de kom in een cirkelvormige beweging te smashen om het te pulveriseren.

Dit is een onontbeerlijk en traditioneel gereedschap in Mexicaanse keukens. Wanneer je met steen maalt, krijg je de essentiële oliën uit de zaden geknepen, op hetzelfde moment dat je ze verpulvert. Het was vroeger een cadeau wanneer een jonge dame trouwde, het was erg belangrijk dat ze een molcajete ontvangt als een cadeau van haar moeder, oma of andere belangrijke vrouw in de familie. Gebruik een molcajete om salsas en guacamole te maken.

Molinillo Wooden Whisk of Stirrer

Een cilinder van hout dat wordt gesponnen tussen de handen in een kopje warme chocolade om een ​​schuim op de top te maken. Ze kunnen eenvoudig of zeer versierd zijn.

mooie kleurige mexicaanse keuken

Tortillero Tortilla Press

Oorspronkelijk gemaakt van hout, ze zijn ook gemaakt van gietijzer. Het bestaat uit twee grote ronde platen of blokken hout waarop je een bal van masa plaatst om samen te drukken om een ​​tortilla te vormen. Je kunt over aluminium versies lopen, maar ze hebben de neiging om te breken.

Als thuiskokers vertrouwen we op onze instincten, onze kennis en onze nieuwsgierigheden – maar we moeten ook op onze instrumenten vertrouwen. Daarom vragen we de deskundigen over de essentiële hulpmiddelen die we nodig hebben om onze favoriete voedingsmiddelen te verkrijgen in onze eigen keukens.

Een van de meest voorkomende misvattingen over Mexicaanse keuken is dat het goedkoop, vettig en ongezond is. Integendeel, het eten is gezond, voedzaam en verfijnd, en het kan zowel delicaat als dramatisch zijn.

In mijn keuken zijn de gereedschappen die ik het meest gebruik, mijn grote kachel met 6 branders, mijn blender, mijn food processor en mijn Thermomix, evenals alle keukengerei die bij mijn tantes van Michoacán, mijn moeder en mijn geliefde hoorde oma, die ik nog steeds elke dag gebruikt.

In de VS zijn er veel winkels en websites waar je Mexicaanse ingrediënten en Mexicaanse keukengereedschappen kunt kopen. Voor het beste resultaat, probeer altijd voor de hoogwaardige spullen te gaan.

Chili

Deze essentiële ingrediënten zijn niet alleen voor hitte – ze voegen ook smaak en kleur toe aan veel Mexicaanse gerechten. Omdat hetzelfde type chili elke keer niet hetzelfde niveau heeft, moet je voorzichtig zijn bij het koken met hen.

Blender of voedselverwerker

Traditioneel worden Mexicaanse gerechten zoals mol, pipianen (sauzen of dips die zijn gebaseerd op zaden of een zaadmengsel), en adobos gemalen op een metaat (steen). In de meeste moderne Mexicaanse huizen worden de sauzen gemalen in een blender of voedselverwerker. Ik kon mijn mol niet zonder een blender maken hoor.

 

Steam boat

Dit is vooral nuttig voor het koken van tamales, mixiotes (pit-barbecued meat), zelfgemaakte barbacoa en sommige mextlapiques.

Zware Ovenschotel Met Een Deksel Of Klei Potten

Deze zijn ideaal voor het koken van mol, adobos en pipianen. Voor recepten die lange kooktijden vereisen, zijn deze soorten potten bruikbaar omdat ze een gelijkmatige warmte behouden.

potten om wraps te maken

De basis: scherpe messen, scharen, zeef, schaal, maatbekers en lepels

Deze gereedschappen zijn niet alleen belangrijk voor Mexicaans koken, maar in welke keuken dan ook. Scherpe messen zijn essentieel en scharen zijn van groot belang bij het schoonmaken van droge chiles. De zeef is belangrijk bij het spoelen van bonen en tomaten en chilipillen, en het meten van bekers en lepels is vanzelfsprekend essentieel voor het standaardiseren van recepten.

Aromatische Mexicaanse Kruiden

Dit zijn ingrediënten die je bij de hand moet hebben. Je kunt geen authentiek Mexicaans eten koken zonder het aroma van traditionele kruiden zoals Epazote, Hoja Santa en Avocado bladeren. Ze zijn een “must” in mijn keuken, en ik gebruik ze in zelfs de meest basale voedingsmiddelen, zoals bonen.

Mais tortillas

Samen met bonen, pompoen, chili en wilde bonen is maïs de basis van het Mexicaanse dieet. Traditionele Mexicaanse keuken moet worden genoten met tortilla’s voor het verpakken van het eten; Ze kunnen zelfs platen en zilverwerk vervangen.

Gedroogde bonen

Van een eenvoudige pot bonen tot elegante soepen naar gerechten zoals tamales of enfrijoladas, maken bonen de basis van veel traditionele Mexicaanse gerechten.

Welke authentieke Mexicaanse voedingsmiddelen geniet jij van bij het koken?

3 thoughts on “Kookgerei voor Wraps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *