Philly Cheese Steak Wrap

Philly-Cheese-Steak-Wrap

Hier gaan we een nieuwe fan favorite maken, de Philly Cheese Steak Wrap. Cheese steak is ondertussen immens populair aan het worden, ook buiten Amerika, en komt normaal in een overheerlijk broodje. Nu hebben we er echter een Wrap van gemaakt waarbij je je vingers af zult likken.

De ingrediënten

1 pond flank steak
1 eetl. extra vergine olijfolie
Kosher zout
Vers gemalen zwarte peper
1 witte of rode ui, dun gesneden
1 groene paprika, dun gesneden
8 plakjes provolone kaas
4 grote tortilla wraps

Gebruiksaanwijzing

Verwarm een grote koekenpan over middelmatige hitte. Smeer de biefstuk in met olie en breng op smaak met zout en peper aan beide zijden. Bak de steak tot roze verdwijnt in het midden, 6 tot 8 minuten aan elke kant. Verplaats het naar een snijplank en laat het rusten, zo’n 5 minuten maar ondertussen doe je toch de volgende stappen.

Ondertussen, in dezelfde koekenpan, kook uien en paprika zo’n 2 à 3 minuten tot ze zacht zijn. Verminder de warmte tot medium-laag. Doe de biefstuk weer terug naar de koekenpan. Bedek de bovenkant met de provolone kaas en laat het op het vuur tot de kaas smelt, meestal 2 tot 3 minuten.

Vul de tortillas met het biefstukmengsel, doe het stevig vast en dien het op. Ik snijd het vaak in 2 stukken om het gemakkelijker te kunnen eten.

Je kunt ook nog een heel andere kant op.

Zowieso is het maken in een wrap een stuk comfortabeler eten dan een broodje. Er zijn namelijk zoveel lekkende en sappige onderdelen aan dit gerecht dat het snel uit een broodje zou lopen. Dat maakt dit de ideale streetfood.

Dit is een maaltijd die je in korte tijd snel en gemakkelijk samen kunt stellen. Om te zien hoe, klik op de video en laten we beginnen!

Dit zijn voldoende ingrediënten voor 4 wraps

De ingrediënten

3 eetlepels olie
1 grote ui, gesneden
1 groene paprika, gesneden
1 theelepel kosher zout
½ theelepel zwarte peper
1 p. Rib eye steak, dun gesneden
6 plakjes provolonkaas
2 wraps

Instructies

Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan over middelmatige hoge hitte. Voeg uien en groene paprika toe en kook tot de uien zacht en doorschijnend zijn. Lekker om zelf te maken, en lekker in de horeca.

Voeg zout en peper toe; Roeren om te combineren. Duw groenten aan de ene kant van de pan. Voeg rib eye steak slices en kook tot ze bruin zijn. Eenmaal bruin, combineer de uien, paprika en het vlees. Verdeel het mengsel in twee helften.

Plaats drie plakjes provolone bovenop de ene helft. Leg de tweede helft van het vleesmengsel op de eerste helft. Voeg de overige drie plakjes kaas bovenaan toe. Leg een kom over het gelaagde vleesmengsel gedurende 1-3 minuten tot de kaas smelt. Verdeel ¼ van het mengsel op een wrap, waarbij het de ½ inch grens helemaal overgaat. Vanaf het ene uiteinde rol je nu de ene kant naar de andere kant; Snijd het door de helft. Serveer meteen.

Ook kun je op de site van de BBC Good Food veel wrap recepten vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *