Vegetarisch vs Vlees

Mu shu pork lekkere wraps

We hebben er al veel op TV gezien en TV-kok Jamie Olliver doet er ook veel op zijn horeca website. Wraps zijn hot en happening en iedereen wil er wel eentje maken, als het maar niet op de traditionele manier is.

We hebben vandaag twee keuzes voor je, een vegetarische wrap en eentje met vlees:

Gegrilde groente en hummus wraps

De sandwich heeft de lunchbox scene lang genoeg gedomineerd. Het is tijd om in uw wekelijkse lunchroutine ruimte te maken voor één van deze vernieuwende wraps. Onze eerste selectie is een fan favoriet, de Grilled Veggie en Hummus Wrap.

Maak het beste van uw verse groenten door deze in geweldige wraps om te toveren. Lekker met een side-dish van aardappel- of pastasalade.

hummus en groente wraps

De ingrediënten

4 (1/2-inch dikke) plakjes rode ui
1 rode paprika
1 (12-ounce) aubergine, gesneden in 1/2-inch dikke plakjes
2 eetlepels olijfolie, verdeeld
1/4 fijn gehakte verse platblad peterselie
1/8 theelepel kosher zout
1 (8-ounce) bak gewone hummus
4 (1,9 ounce) hele wrap bladen (zoals Flatout Light)
1/2 kop gebrokkelde feta kaas
Avocado-Boter Sla Salade

Voedingswaarde-informatie

Calorieën 356
Vet 22,7 g
Satfat 3,1 g
Monofaat 13,6 g
Polyfat 4,4 g
Eiwit 16,8 g
Koolhydraat 35,4 g
Vezel 15,3 g
Cholesterol 13 mg
Ijzer 3,6 mg
Natrium 788 mg
Calcium 156 mg

Hoe maak je de wraps?

Verhit een grote grillpan over middelmatige hitte. Verdeel ui, paprika en aubergine met 1 eetlepelolie. Voeg ui en paprika toe aan pan. Kook ze 3 minuten aan elke kant of tot de grillmarkeringen verschijnen. Verwijder ze uit de pan.

Voeg aubergine toe aan de pan. Kook ook deze in 3 minuten aan elke kant gaar of tot de grillmarkeringen verschijnen. Verwijder ze uit de pan. Hak de rest van de groenten in grove stukken. Combineer groenten, resterende 1 eetlepel olie, peterselie en zout. Gooi het lekker rond om te combineren.

Sprei 1/4 kop hummus over elke wrap en laat een rand van 1/2 inch rond de randen liggen. Verdeel groenten over elke wrap. Doe op elke portie 2 eetlepels van de feta kaas. Rol de wraps op en snijd diagonaal in de helft.

Nu heb je twee overheerlijke wraps om op te eten of lekker mee te nemen. Dan op naar ons tweede gerecht:

Mu Shu Pork Wraps

Chinese restaurants bedienen mu shu varkensvlees met Mandarijn pannenkoeken. Op een drukke weekavond zijn gehele tarwe tortillas een gemakkelijke vervanging voor die moeilijk te maken pannenkoeken. Het is dus eigenlijk helemaal niet zo’n vreemde stap naar deze wrap varianten.

Kijk voor gesneden, ontbeende varkens schouder als je gaat winkelen.

Mu shu pork lekkere wraps

De ingrediënten

1 eetlepel donkere sesamolie
1 eetlepel gemalen geschilde verse gember
5 knoflooktenentjes, gehakt
1 kopje gesneden wortel
2 (3,5-ounce) pakketten gesneden verse shiitake champignons
1 kopje (1 inch) stukjes groene uien
4 kopjes dun gesneden Napa-kool
1/8 theelepel kosher zout
1 theelepel suiker
12 ounces ontbeende varkens schouder, afgewerkt en zeer dun gesneden
Bak spray
1 1/2 eetlepels water
1 eetlepel hoisin saus
8 (6,5-inch) volkoren tortilla’s

Voedingswaarde-informatie

Calorieën 391
Vet 14,1 g
Satfat 4,6 g
Monofaat 6,2 g
Polyfat 3 g
Eiwit 25 g
Koolhydraat 40 g
Vezel 20 g
Cholesterol 57 mg
Ijzer 3 mg
Natrium 676 mg
Calcium 231 mg
Suikers 8 g
Est. Toegevoegd suikers 2 g

 

Hoe maak je ze?

 

Verhit een grote koekenpan over middelmatige hitte. Voeg olie toe aan pan. Voeg gember en knoflook toe. Kook dit 30 seconden, roer voortdurend. Verhit de hitte tot middelhoog vuur. Voeg wortel en paddestoelen toe. Kook dit 2 minuten en roer hierbij vaak.

Voeg uien en kool toe en kook deze 1 tot 2 minuten mee of gewoon tot de kool klaar is. Lepel koolmengsel in een grote kom en roer er het zout doorheen.

Veeg de pan schoon met papierhanddoeken. Keer terug naar medium-hoge warmte. Combineer suiker met het varkensvlees, en meng het goed. Smeer de pan in met kookspray of olie mocht je dit niet hebben.

Voeg het varkensmengsel toe om te bakken. Kook zo’n 3 minuten of tot het varkensvlees helemaal bruin en klaar is, onder af en toe roeren. Voeg 1 1/2 eetlepels water voorzichtig toe en pan, schraap de onderkant van de pan om bruine stukken los te maken. Roer de Hoisin Saus er doorheen.

Voeg het koolmengsel toe om nog even mee te bakken. Roer het zachtjes door elkaar om het goed te mengen.

Lepel ongeveer 2/3 kop varkensmengsel in elke tortilla, oprollen en klaar!

4 thoughts on “Vegetarisch vs Vlees

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *